Ce promite prima cooperativă a cultivatorilor de lavandă – Lumea Satului

Lavanda. Aurul mov. Un supranume legat de câștigurile fabuloase pe care se spune că le aduce această cultură alternativă. Teoria este confirmată în parte și de fermierii români care au „adoptat-o“. „Există o piață sigură pentru desfacerea produselor obținute din lavandă și o cerere în creștere.“ Afirmația aparține unui cultivator cu zece ani de experiență pe această nișă de piață. În completare spune că individual este mult mai greu să pătrunzi pe piață și că valorificarea ar putea fi mult mai simplă în condițiile asocierii. Pornind de la această premisă, a înființat prima cooperativă dedicată cultivatorilor de lavandă, Cooperativa Agricolă Lavandine Oil. Ce și-a propus prin acest proiect aflăm chiar de la președintele ei, George Marchidan.

Citește mai mult aici!

Recrutat în Iași (22 octombrie 2014) – Secretele cultivării lavandei

Invitat: Ionel Malacu (cultivator lavandă) și George Marchidan (inginer agronom)

Citește mai mult aici!

Lavanda, aurul mov de la polul sărăciei. Cât câştigă un vasluian din cultivarea plantei medicinale.

Ionel Malacu (40 ani) a pus bazele unei afaceri de familie despre care are convingerea că îl va scoate din sărăcie. A plantat un hectar de lavandă, investiţie de 28.000 de lei, care se amortizează după primul an de recoltă.

Citește mai mult aici!

Secretele familiei care a reuşit pună pe roate o afacere cu „aur mov“: face ulei de lavandă în cazanul de ţuică şi săpun bio în casă.

Cultivat abia în primăvara acestui an, primul hectar de lavandă din judeţul Vaslui s-a dovedit a fi o investiţie profitabilă. Huşeanu Ionel Malacu (40 ani), ajutat de familie, a reuşit cu propriile forţe să transforme planta medicinală în ulei volatil preparat în cazanul de ţuică şi săpun BIO.

Citește mai mult aici!